دانشکده بهداشت
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
  • تاریخ انتشار : 1393/08/10 - 14:16
  • تعداد بازدید : 1254
  • تعداد بازدیدکننده : 66
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /Zjh8

گزارش برگزاری دومین جلسه تفسیر قرآن

دومین جلسه تفسیر قرآن جهت اعضاء هیات علمی و کارکنان در روز پنج شنبه مورخ 01/08/93 با موضوع خانواده و اهمیت آن ...




 

شورای امر به معروف و نهی از منکر دانشکده بهداشت

 





گزارش  برگزاری دومین جلسه تفسیر قرآن در دانشکده بهداشت 1393



 



 



دومین جلسه تفسیر قرآن جهت اعضاء هیات علمی و کارکنان در روز پنج شنبه مورخ 01/08/93 ساعت 9 صبح در آمفی تئاتر علامه فیض کاشانی دانشکده بهداشت با موضوع خانواده و اهمیت آن و استاد گرانقدر حاج آقای شاه فضل تشکیل گردید .



گزیده ای از بیانات استاد :



در ابتدا خلاصه ای از جلسه قبل توسط یکی از حاضرین قرائت گردید و سپس استاد گرانقدر ضمن عرض تسلیت به مناسبت ارتحال ملکوتی عالم گرانقدر ایت الله مهدوی به ادامه بحث در باره خانواده پرداخته است که بشرح ذیل می باشد :



 



 



سوره اعراف آیه 58:و الْبلد الطّیّب یخْرج نباته بإذْن ربّه و الّذی خبث لا یخْرج إلاّ نکداً؛



سرزمین پاک، گیاهش به اذن پروردگار بیرون می‏آید و گیاهان ارزشمندی می‏رویاند و از سرزمین ناپاک و آلوده جز گیاه اندک و بی‏فایده بیرون نمی‏آید. در خانواده‏های اصیل و شریف، اکثر افراد دارای شخصیت سالم و دوست داشتنی هستند و کمتر نقطة ضعفی در آن‏ها پید.



 



 



زمینی که خوب باشد گیاه خوب هم در آن رشد می کند و پرورش می یابد در راستای این آیه می توان  پدر و مادر را به زمین تشبه کرد که آنان اگر خوب باشند می توانند فرزندان صالح را پرورش دهند .



 



 



پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد می‏فرماید:



. تزوّجوا فی الحجز الصالح، فانّ العرْق دسّاسٌ



از خانواده و دامن شایسته همسر انتخاب کنید زیرا عرقْ (نطفه و ژن‏ها) تأثیرگذار هستند.



 



 



و در روایت دیگر فرمودند:



 انْظر فی ای نصابٍ تضع ولدک، فإنّ العرق دسّاسٌ؛



نیک بنگر که می‏خواهی فرزندت را در دامن چه کسی قرار دهی (چه کسی را برای مادری انتخاب کنی) زیرا عرق و خصوصیات ارثی، به صورت ناخواسته و بدون اختیار منتقل می‏شود و تأثیر می‏گذارد.



 



 



حضرت پیامبر همچنین در فرمایشی دیگر فرمودند:



 ایّها النّاس! ایّاکم و خضراء الدّمن، قیل: یا رسول اللّه‏! و ما خضراء الدّمن؟ قال: المرءة الحسناء فی منبت السّوء



ای مردم! برحذر باشید و بپرهیزید از سبزه‏زاری که برفراز مزبله و منجلاب روئیده باشد! سؤال شد: ای پیامبر خدا! منظورت چیست؟ فرمود: بپرهیزید از دختر زیبا و زن زیبایی که در خانوادة غیراصیل و پلیدی رشد کرده باشد. بسی واضح و روشن است که پسر نیز چنین است و می‏بایست از خانواده اصیل باشد.



 



منظور از سبزی بر فراز مزبله و منجلاب  دختر زیبا رو خوشگل است که در خانواده ای آلوده بزرگ شود واز ازدواج با آنان بایستی پرهیز کرد .



 



 



حضرت علی†دربارة ازدواج با افراد احمق (فاقد عقل و شعور کافی) می‏فرمایند:



إیّاکمْ و تزویج الحمقاء، فانّ صحبتها بلاءٌ و ولدها ضیاعٌ؛



از ازدواج با افراد احمق و نادان بپرهیزید، زیرا همنشینی با آنان بلا بوده و فرزندان نیز تباه می‏شوند.




  • عوامل محیطی


  •  مدرسه


  •  جغرافیایی


  • خانواده


  • دوستان


  •  محله


  •  تلویزیون


  •  اینترنت



اینها عواملی که در تربیت فرزندان ما تاثیر گذار می باشد.  حال اگر در محله ای  زندگی می کنیم که مناسب نیست و یا مدرسه ای که فرزندانمان در آن درس می خوانند   ایده آل نیست چه باید کرد ؟وظیفه پدر و مادر چیست ؟



 



بعضی از پدر و مادر ها می گویند دست ما کوتاه است . این سخن باطل است فرمان تربیتی در دست پدر و مادر است چنانچه محیطی آلوده است این پدر و مادر هستند که بایستی حواسشان جمع باشد. مواردی که پسندیده نیست با فرزندان خود بنشینند به صورت منطقی بیان کنند .



 



بسیاری از بد آموزیها از طریق تلویزیون و اینترت می باشد برای مقابله با آن این نیست که آن را کنار بگذاریم مثلا" اگر فیلمی بد آموزی داشت آنرا ببینیم و بعد از آن به تجزیه و تحلیل آن بپردازیم ونقاط قوت و ضعف فیلم را مورد بررسی قرار دهیم و این کار باعث رشد فرزند می شود. مسائل گوناگون در راه فرزندان ما می باشد باید برای آنان وقت گذاشت و راهکارهای مناسب ارائه نمود البته نباید فرزندان خود را کنترل کنیم زمانیکه آنان را کنترل کنیم اعتماد به نفس خود را ازدست می دهند و مسائل خودرا به خانواده نمی گویند و فرزند از خانواده فراری می شود باید رشد و آگاهی فرزند را بالا برد .



 



همچنین نباید فرزندان خود را محدود کرد و در یک محیط سر بسته قرار داد زیرا در آینده نمی تواند در برابر مشکلات خود مقاومت کند . حادثه واتفاقاتی که در زندگی رخ می دهد باید آنها را جدا کرد به مثال مارگزیده همیشه از ریسمان سیاه و سفید می ترسد . 



 



 




  • گروه خبری : اخبار دانشکده
  • کد خبر : 9709
کلمات کلیدی

تصاویر

http://www.healthf.kaums.ac.ir//UploadedFiles/NEWS/quran_93_mehr_news.jpg
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید