دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان
تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین
  • تاریخ انتشار : 1390/11/27 - 08:15
  • تعداد بازدید : 1751
  • تعداد بازدیدکننده : 37
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /Z1a8

کارگاه کشوری کنترل و درمان گزش جانوران زهری در دانشگاه علوم پزشکی کاشان آغاز به کار کرد

کارگاه کشوری کنترل و درمان گزش جانوران زهری در دانشگاه علوم پزشکی کاشان با همت معاونت بهداشتی دانشگاه آغاز به کار کرد




کارگاه کشوری کنترل و درمان گزش جانوران زهری در دانشگاه علوم پزشکی کاشان با همت معاونت بهداشتی دانشگاه آغاز به کار کرد.



معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در این کارگاه ضمن خیرمقدم به شرکت کنندگان اظهار داشت: امیدوارم این نشست با ارائه راهکارهای مناسب در زمینه کنترل، پیشگیری و درمان گزش جانوران زهری و تامین سلامت جامعه موثر باشد.



دکتر حسن الماسی با اشاره به گزش جانوران زهردار در ایران به علت وضعیت اقلیمی کشور گفت: با افزایش آگاهی و کسب مهارت می توان احتمال گزش را به حداقل رساند و نیز در صورت بروز گزش با انجام اقدامات اولیه از وخیم شدن اوضاع جلوگیری کرد.



وی با بیان اینکه در گذشته در ماههای تیر و مرداد 40 تا 50 نفر به خاطر عقرب گزیدگی به اورژانس کاشان مراجعه می کردند، افزود: اکنون با انجام اقدامات مختلف مرگ ناشی از عقرب گزیدگی در کاشان به صفر رسیده است.



وی آمار ناشی از عقرب گزیدگی در کاشان را از سال 1385 تا 1389 به ترتیب 63، 230، 250، 155 و 127 مورد بیان و تصریح کرد: عقرب گزیدگی در سال 1387 به علت کاهش بارندگی افزایش یافته و هیچ مورد مرگ ناشی از عقرب زدگی در این سال ها وجود نداشته است.



وی ضمن اشاره به بیشترین موارد عقرب گزیدگی در میان مردان اظهار داشت: در کاشان بیشترین فراوانی مربوط به عقرب زرد می باشد.



معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به بیشترین آمار مارگزیدگی درفصل های گرم سال گفت: هراس اجتماعی از مارگزیدگی به علت غنی بودن سم آن بیشتر است.



دکتر الماسی افزود: امیدوارم این نشست به اهدافی مانند آشنایی با طرح زندگی و کنترل جمعیت جانوران زهری، شناخت جانوران سمی و پیشگیری و درمان به موقع در این زمینه دست یابد.



کارشناس مسئول اداره پیشگیری از حوادث و ارتقاء ایمنی مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این کارگاه تصریح کرد: مصدومیت ها و مرگ های ناشی از گزش زهری یکی از معضلات جدی بهداشت و درمان بسیاری از کشورها می باشد.



دکتر سینا رفیع زاده بیان کرد: امیدوارم این کارگاه بتواند در مدیریت و کنترل پیشگیری و درمان گزش جانوران زهری موثر باشد.



وی اظهار داشت: پژوهشگران مارها، عنکبوت ها و عقرب ها را جزء خطرناک ترین جانوران تهدیدکننده زندگی انسان معرفی کرده اند.



وی با اشاره به مرگ و میر شش میلیون نفر سالانه در دنیا ناشی از گزش عقرب و مار گفت: 50 درصد موارد گزشی مربوط به حشرات، 30 درصد مربوط به مارها، 14 درصد مربوط به عنکبوت ها و شش درصد به دیگر موجودات زهرآگین مربوط می باشد.



وی با این اینکه بیشترین گزش مار و عقرب در مناطق روستایی، در میان مردان و در محدوده سنی 15-44 سال است، افزود: ایران از نظر عقرب زدگی رتبه دوم را در دنیا دارد.



وی بیشترین موارد ناشی مرگ و میر از گزش را در شهرهای خوزستان، هرمزگان و گلستان دانست و بیان کرد: افراد دارای فقر اقتصادی و فرهنگی دچار بیشترین گزش می باشند.



دکتر رفیع زاده با اشاره به بار اقتصادی و اجتماعی زیاد ناشی از گزش جانوران زهری تصریح کرد: افزایش آگاهی و مهارت کارشناسان این حوزه و تجهیز مراکز بهداشتی درمانی برای مقابله با این معضل بااهمیت است.



گفتنی است این کارگاه به مدت دو روز مورخ 26/11/90 الی 27/11/90 در سالن اجتماعات دکتر محمد قریب (EDC) دانشگاه علوم پزشکی کاشان با حضور کارشناسان برنامه ثبت حوادث دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور برگزار می شود.




  • گروه خبری : اخبار دانشکده
  • کد خبر : 9292
کلمات کلیدی

تصاویر

http://healthf.kaums.ac.ir//UploadedFiles/NEWS/pic/scorpioninaringoffire.png
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو
تنظیمات قالب